Dr. Lengyel Boglárka

Gyermekorvos

Dolgoztam kórházi gyermekosztályon, voltam ösztöndíjasa csecsemőtáplálásai kapcsolatos kutatásnak, vezettem korai kezdetű komplex betegségek primer prevenciós programjait, az Optimális Családtervezési Szolgáltatás indulásának korai szakaszában lehettem tagja a csapatnak, és örömmel tölt el, hogy jelenleg alapellátó gyermekorvosként mostanra az enyém lehet a korábbi évek alatt megszerzett tudás és tapasztalat.

Az összefüggések keresésére, a látszólag egyszerű történések mögött rejlő összetett kapcsolódási rendszerek megértése, a a bonyolult rendszerek egyszerű összefüggéseinek kutatása rendkívül inspiráló számomra. A természet adta lehetőségeknek, terápiás módszereknek az orvosi gondolkodásba, kutatásba, terápiába való integrálási lehetősége különleges gondolati kihívást jelent a mindennapi munkámban. 

A gyógyító empatikus, sőt a gyógyítás csak empatikus lehet. Azt gondolom, az empátia igazán csak akkor lesz hitelessé, amikor sorstársi közösséget vállal a terapeuta, a gyógyító a betegével, akkor, amikor történetesen ugyanabban a “cipőben járnak”, ugyanazzal a betegséggel küzdenek, vagy nagyon közeli hozzátartozójukkal történik ugyanaz. Ez történt nálunk. A szüleim betegsége kapcsán kerültem közel a CBD-hez. Megoldást, lehetőséget, segítséget  kerestem a számukra. 

Nyitottsággal és bizalommal fogadták a javaslatomat és a tudományos hátteret, amely bátorította őket méginkább, és megerősítette a CBD/Cebdon használatában.

Az eredmény elképesztő volt.

A Cebdont én magam is használom.

Az orvosi kannabisz gyermekeknél történő kiegészítő alkalmazásának hatékonyságára vonatkozóan is számos tudományos összefoglaló született már.

Az alapos megfigyeléssel kísért tapasztalataim, állandó kétkedő, kutató és kérdező természetem önmagam számára is bizonyítékokat adtak. Megmásíthatatlan bizonyítékokat arról, hogy a CBD olyan lehetőség a kezünkben, amely folyamatosan bizonyít, és a távlatai a jövőben elképesztőek.